Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах,
які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення
про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення:
невідповідні тематиці форуму чи сайту,
рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику,
будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
нові повідомлення: - свіжіші за дві доби; - одну добу; - 6 годин - старе повідомлення.
[ гастрономічні збочення - 2 ]додав(-ла)manyasfon14:08:21 21/11/2011[ permalink теми ] в попередній темі прозвучало гіпотетичне бажання "зварити бограч десь високо в горах в зимових планах". затримка в банальному - місце і час :)
пропоную Кукул і другі вихідні грудня.
з кожного по можливостям і бажанню - сухарі, часник, печені яблука, фольга, пельмені, табурет... ну, вопшем все, що може згодитися для приготування бограча :)
то як, домовилися? чи треба припрошувати персонально? ;)
ще пропозиції будуть? а зауваження?
[ Re: Re: Re: гастрономічні збочення - 2 ]відповів(-ла)manyasfon17:44:01 22/11/2011 думаю, ми з тобою здибимося незалежно чи сніг випаде... а от громада, бачу, хоче більшого, ніж сніг, гарне місце, тепла хата, цікава компанія і смачний бограч...
та ж вігукуйтеся! невже нікому не цікаво мармизи одне одного побачити? точно знаю, шо не всі особисто знайомі!
[ Re: Re: Re: Re: Re: гастрономічні збочення - 2 ]відповів(-ла)Igor Melika11:19:56 24/11/2011 “bogracs” - з угорської перекладається як "котел, казан" і гугл-транслейтер підтверджує це ;) Відповідно “bogracs gulyas” (бограч-гуляш) - гуляш зварений у казані.
[ Re: Re: Re: Re: Re: гастрономічні збочення - 2 ]відповів(-ла)manyasfon11:25:46 24/11/2011 з огляду на кількість бажаючих спробувати бограч, не надто народ переймається тим, що воно таке є :))
повторюся - на кукул не запрошується ХТОСь ,а просто ВСІ, кому хочеться :) єдине, хотілося б знати, на скільки літрів казан брати :)
[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: гастрономічні збочення - 2 ]відповів(-ла)manyasfon15:55:58 25/11/2011 Ігор, я і не відхрещуюся. просто бограч ти варитимеш, тому і проблема об,єму казана тобі ближча :)
Джек, будь ласочка, приєднуйтеся.
хто ще хоче приєднатися - маякуйте на мейл manyasfon@gmail.com з темою "бограч-паті". щоб я, зрештою, всім бажаючим могла розказати, хто ж збирається бути, і щоб знати ЯКИЙ брати казан :))))
[ Re: гастрономічні збочення - 2 ]відповів(-ла)Beskyd17:53:03 01/12/2011 dUmka варив - чудовий вийшов. Я теж пробував варити - казали, - їсти можна. Треба ще в когось повчитися :)
Тільки чому це гастрономічне збочення? - дуже навіть твереза кулінарно-мистецька акція, я б сказав.
[ Re: Re: Re: гастрономічні збочення - 2 ]відповів(-ла)manyasfon19:41:03 01/12/2011 я була впевнена, що на цьому нема неохідності акцентувати увагу - і так зрозуміло, що їсти бограч потрібно на тверезу голову :))
[ Re: гастрономічні збочення - 2 ]відповів(-ла)manyasfon10:19:58 02/12/2011 схоже, бограч-паті таки відбудеться. принаймі все до того йде...
хто ще надумав - відгукуйтеся до понеділка мені на мейл.
[ Re: Re: гастрономічні збочення - 2 ]відповів(-ла)Igor Melika16:57:14 05/12/2011 Друзі! Туристична кулінарно-мистецька акція "Бограч PARTY" відбудеться 10-11 грудня 2011 року в Карпатських горах. Також звертаю вашу увагу, що захід пройде в рамках Міжнародного Дня гір (11 грудня). Заявки від бажаючих прийнято і команда для походу вже сформована. Казан відповідного розміру я вже підготував і в пятницю цього тижня закупляю всі необхідні продукти для "Бограч PARTY" на 20 осіб. Зустрічаємося в суботу 10.12.11. за будь-яких погодних умов. Місце і час зустрічі, а також інші нюанси кулінарного туру уточнюйте у мого секретара "manyasfon" :) До зустрічі!
[ Бички ]додав(-ла)Larry12:46:09 18/11/2011[ permalink теми ] Раз тут така розмова пішла про вподобання, хочу спитати в шановного форумчанства, що ви робите з настирливими бичками, що заважають їсти, складати палатки, та й просто йти повз них своєю посиленою увагою? Мали кілька разів погані з ними стосунки, а місцеві рідко коли візьмуться допомагати, коли на групу туристів пере півтонна туша... Зупинятись в хащах чи цекотах не завжди варіант - іноді треба просто пройти повз полонину, а часом вони й самі туди залазять, куди нормальна людина просто не піде. В цьому плані осінь та весна краще підходять, поки тварини в селі живуть, але влітку...
уточню, що маю на увазі представників яловичих видів бичків, а не людських чи морських :)
[ Re: Бички ]відповів(-ла)zubr13:06:27 18/11/2011 Їсти хочуть - от і біжуть до туристів. Дати кусок хліба - а взамін зробити тому бичкові фотку на 14 Мпікселів
[ Re: Re: Бички ]відповів(-ла)Larry14:12:00 18/11/2011 загалом десь так нам одного учасника ледь і не затоптали.
втім, може, він погано пах, чи що? якщо воно справді допомагає, то все одно - на всіх бажаючих може їжі не вистачити!
[ Re: Бички ]відповів(-ла)SLV15:12:08 18/11/2011 Я на пол. Бладжів з чорним биком в лови бавився навколо смеречки ))))) Я вліво - бик вліво, я вправо - і бик туда ж!
І так, скотина, хитро підморгував оком );0
А пастухи ржуть і кажуть, що він ине кусається))))
[ Re: Бички ]відповів(-ла)Юрко19:32:34 18/11/2011 береш великий камінь і мітиш йому в гузицю
[ Re: Re: Бички ]відповів(-ла)Tasic21:16:49 18/11/2011 У мене був випадок, коли биків було 5, а нас - двоє. І йшли вони чітко на нас, куди б ми не звертали. Допоміг пастух, а то би не знаю, чим закінчилося :) Пол. Явірник
[ Re: Re: Re: Бички ]відповів(-ла)sobashko@gmail.com19:50:26 19/11/2011 Може тому, що туристи пахнуть бичком? Нападають лише на мужську стать?
[ Re: Re: Бички ]відповів(-ла)Serhiy20:36:42 19/11/2011 Йщов якось селом. Назустріч женуть корів, багато. Маленькі карпатські корови. Я сперся наплечником на пліт, спокійно стою лицем до дороги, пропускаю. І раптом помічаю, як одна з корів, проходячи повз мене, робить замах головою і б’є мене рогом в живіт. Встиг двома руками схопити за вістря і трошки згасив силу, в результаті отримав просто несильний удар своїми ж кулаками в живіт. А якби не встиг? Незважаючи на легкий декількасекундний шок, пам’ятаю, що добряче копнув її (черевиком). Куди попав, не пам’ятаю))
[ Re: Re: Re: Бички ]відповів(-ла)zubr21:24:17 19/11/2011 Бичків боятися - в Карпати не ходити :-)
[ Re: Re: Re: Бички ]відповів(-ла)Юрко18:27:42 20/11/2011 якби не встиг - потрапив би в лікарню. В родині був такий випадок
[ гастрономічні збочення ]додав(-ла)manyasfon10:38:12 14/11/2011[ permalink теми ] давно хочу почути, хто які гастрономічні вибаганки в походах влаштовує. тобто чим таким непоходним балує себе і близьких? я от, наприклад, зимою, коли добрячі морози можу привезти заморожених домашніх пєльмєшєк потішитися ввечері, влітку колись вареники ліпили з малиною-суницею-чорницею. ніби непоходні блюда - втіха і спогади на довгі роки :)
поділіться смачним :)
[ Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)dUmka17:27:15 14/11/2011 В Горах готую: шашлики, бограч, альпійське морозиво, глінтвейн.
А ще моя дружина чудово готує мівіну - так готує, що й не здогадаєшся що то мівіна. Але треба купу інградієнтів нести
[ Re: Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)manyasfon11:18:19 15/11/2011 от якби ти каштани в горах запікав, то було б збочення, а так... ;)
[ Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)jarko13:16:38 15/11/2011 Плов наприклад, або деруни.
На десерт я крем заварний готував з печеними яблуками.
А товаришу на день народження торт подарували - в обідню спеку, на третій день походу, смачнющий торт з фруктами і збитими вершками.
[ Re: Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)manyasfon14:28:07 15/11/2011 деруни? кайф... :) не зовсім уявляю процес в походних умовах :)
[ Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)rstm15:49:44 15/11/2011 колись на весь табір (30чоловік) смажив млинці з яблуками, вареники ліпили.
[ Re: Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)MOKRIZZONNI17:49:21 15/11/2011 На походний день ращОт в 30 вкусняшек -"Джеки"..цукерки такі )).
І це на фоні сухарів,часнику, швидкого одноманітного перекусу-вод і весь раціон))
[ Re: Re: Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)Chinger18:15:10 15/11/2011 ))) така собі "гастритна" розкладочка, це ж треба ж себе так не любити... ))))
[ Re: Re: Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)manyasfon19:33:44 15/11/2011 таки збочення... тобі точно пора в дівочому колективі в гори - хоч нагодують пристойно :))
[ Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)Serhiy19:50:28 15/11/2011 особисто я дуже люблю баклажани... тому пристосувався готувати їх в поході)) а баклажанми, класно приготованими, на 3-4 день походу, особливо зимового, можна багато кого здивувати))
[ Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)Eos20:26:38 16/11/2011 Завжди ношу з собою банку сардини в олії :-) Найбільше збочення яке їв в горах - саму справжню і напевне саму смачну уху )) так шо по частині збочень виходить я люблю рибу) А так то стандартний раціон то мівіна різносортна + шинка + сир + Vana Tallin ))
[ Re: Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)manyasfon09:13:23 17/11/2011 банка сардин - не збочення - доволі компактно і актуально з радянських часів :)
от є у мене товариш, шо на бограч з собою приносить свіже м,ясо трьох сортів - ото нераціонально, але смачно :))
[ Re: Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)rstm14:32:04 17/11/2011 Vana Tallin, як і інші бальзами впевнено витісняють в горах інші алконапої.
Доречі зварити бограч десь високо в горах в зимових планах є :) - може якусь таку акцію зробити?
[ Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)Юрко22:57:19 16/11/2011 пора вже новий форум відкривати, чи не так? І заваліть мене швидкими рецептами в умовах високогір’я )
[ Re: Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)dUmka11:17:25 17/11/2011 Пішли недавно з колєгою на Хом"як сміття збирати. Але вирушили на день швидше, щоб пробігтись на Горган і Синяк. Ввечері захотіли їсти. Напарник каже та не возись, щось нашвидкоруч зготуємо і ляжемо спати. Так я взявся зупу варити з морквочкою, цибулькою, картопею і зажаркою на салі і на олії. Потратив годинку часу, але зупка вдалась. А на друге рис з овочами. А на ранок вівсянка з цибулькою, салямі і сальцем. Так і ходимо - хемію жерти не люблю, шлунок один, краще трохи більше принести, але добре поїсти. Щоправда, коли акція під Конем була, то інградієнти на бограч троха заважили - ледве дерся наверх. Зато як вниз йшов, то рюкзак не відчувався взагалі.
[ Re: Re: Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)manyasfon11:35:17 17/11/2011 нє, ну на вечерю повноцінне "пєрвоє" - то святе! просто можна борщик з сушеними овочами зробити і баночкою тушонки, а можна три види м,яса тарабанити на собі :)) перше - норма, друге - збочення :)) але смачно ж... :))
[ Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)zubr14:26:39 17/11/2011 А в одноденному поході у мене стандартно - хліб, добре сало, огірки (мариновані чи квашені). І цього достатньо
[ Re: гастрономічні збочення ]відповів(-ла)viOLA23:57:57 24/11/2011 А хто робить сублімат в похід? Колись брали сушене м’ясо. У вазі- велика перевага, смачне, але зовсім не жирне і тому страви здаються пріснуватими. Мінус- треба довго розмочувати і варити.
А тут http://www.skitalets.ru/equipm ent/food/sub_meat/ можна стибрити рецепти приготування. Сама ще не пробувала робити, при нагоді поділюся враженнями.
[ Out of the Wild: Venezuela ]додав(-ла)Юрко08:10:23 10/11/2011[ permalink теми ] Подивився реаліті-шоу з сабжа, ця програма є 3 по рахунку, попередні стосувалися Аляски. Відмінністю від попередніх частин є те, що волонтерам цього разу ніхто не допомагав під час походу ні порадою, ні обладнанням (на алясці була зброя та інші корисні речі), а також хатки з пічками. А тут навіть навіси треба було кожного привалу будувати заново (окрім двох бунгало в кінці). Всі 26 днів суцільна голодуха, постійні зливи, комарі, неприємний рельєф (трясовини, непролазні джунглі, отруйні змії та леопарди), наплечники - місцевих індіанців, незручні і тяжкі (по 25-30 кг), довжина маршруту - 70 миль, це 112 км до цивілізації. Учасники - американці з деяким досвідом походів і триденним експрес-курсом виживання. За пододання всього маршруту жодних грошей чи призів нема, лише lifetime experience. Для участі в шоу потрібно пройти певний відбір, і, думаю, бажаючих вистачаєє. ХОЧУ поцікавитись, хто підписався б на таке, якби був міжнародний набір? Відпишіться. Відео англійською мовою тут: http://vimeo.com/20092065
[ Re: Out of the Wild: Venezuela ]відповів(-ла)Юрко18:46:43 10/11/2011 Загальний активний від 15:23:06 30/07/2001 (записів: 16542/2 нових)
Тут можна спілкуватися на будь-які теми
на мою скромну думку...
[ Re: Out of the Wild: Venezuela ]відповів(-ла)Chinger20:05:33 10/11/2011 Кльово погуляли! )))))))) цікаво - вони маршрутку оформляли? ;)
[ Re: Out of the Wild: Venezuela ]відповів(-ла)vasyl09:23:22 11/11/2011 Але мабуть таки сайт про Карпати? І для чого тоді форум Приват, і власне питання було приватне - як на мене поганий приклад для новачків
[ нестандартне прохання ]додав(-ла)Veslo13:16:25 10/11/2011[ permalink теми ] Звиняйте, що таке тут пишу. Якщо когось це обурить, то перетерпіть :) Не можу вже більше року зв язатися з Даркваном. Якщо хтось має з ним контакт - дайте. Може в нього телефон змінився чи щось трапилось. Може ти сам Спариняк це прочитаєш і тебе замучить совість ;) Озовись!
[ Re: нестандартне прохання ]відповів(-ла)koreli09:03:10 12/11/2011 Здається що він працює з моєю дружиною в одному бізнес центру, але можу помилятись що це він, тому скинь мені його фото на koreli@ukr.net
[ Re: Самоедская лайка ]відповів(-ла)viOLA15:59:17 25/11/2011 Раджу все-таки шукати в хороших розплідниках і з документами(документи- це найдешевше у ціні на собаку, адже коштують всього 100-150 грн). Якщо хочете детальніше розпитатися, пишіть в приват.
[ Дідо Иванчік ]додав(-ла)manyasfon22:00:58 24/10/2011[ permalink теми ] нарешті вчора дочитала "діда Иванчіка". дякувати добрим людям, що порадили :) раджу і я в свою чергу іншим небайдужим.
паперових книг, як у мене, на всіх нема :) але електронною поділюся з задоволенням. якщо в когось є бажання, будь ласка, вишлю.
[ Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)джек08:24:23 25/10/2011 Якщо можна е-варіант на почту шо у профайлі. Дякую!
[ Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)telman4120:55:19 25/10/2011 а можна просто виставити на якийсь сервер в вільний доступ?
Багатьох зацікавить, а кожному на пошту скидати...
[ Re: Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)manyasfon21:43:43 25/10/2011 звісно, можна! але мені цікаво, кого то цікавить, бо я хочу колись потім поспілкуватися з людьми, що прочитали :)
ви лестите "багатьом", бо наразі, тільки одна людина, крім Вас, виявила зацікавленість.
такщо, не так-то й важко двом людям кинути персонально на мейл :)
[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)kudja10:46:45 26/10/2011 Я не в танку, але почитаю з задоволенням кидайте на скриньку. Якщо на москальський рамблер не полізе, то тоді на укр.нет з такою самою назвою. ДЯкую наперед
[ Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)Roman00:05:58 27/10/2011 Другу собі скачав, за що й дякую!
Першу поки що нє, бо воно пропонує якийсь файл exe запускати - страшно.
А може хтось її видів у Львові?
Я б це скачав і у целюлозно-картонному форматі.
[ Re: Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)Larry10:53:07 27/10/2011 угу, letitbit - страшний сайт
спробуй зайти з хрому чи інтернет експлореру, в мене в фаєрфоксі таке саме було, а з хрому скачалось
[ Re: Re: Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)manyasfon14:23:43 27/10/2011 як є проблеми зі скачуванням, є кілька варівантів вирішення: можу вислати персонально, може вислати хтось, що вже скачав, можна загрузити на інший файлообмінник.
коби це була єдина причина непрочитання гарної книги :))
[ Re: Re: Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)Roman15:36:17 27/10/2011 Я власне так і зробив, і мені вдалося :)
Правда я подумав, що то тому що в мене фірефоксі налаштовано супермегасекюріті...
А виявляється він в принципі під фаєрфоксом барахлит.
[ Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)MOKRIZZONNI23:47:20 02/11/2011 Проблимав "Шекерика" ..багато мну не читабельно (гуцульське все ж:)). Понра діловий розсудливий розділ як завабити туристіів, та чого їм нада від Карпатії ( в ті часи саме оздоровлення та рекреація всяка, водами-повітрям-грязями-солями )...була в моді -варто згадати Л.Українку та Франко в Буркуті) http://i.piccy.info/i7/71f1eaa 895555b0d510d559e4b951585/1-5- 1392/4327540/rysunok.jpg
Пасіба...
[ Re: Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)manyasfon12:37:42 03/11/2011 для покращення читабельності там словничок є. я теж мучилася перших 120 сторінок, поки трохи почала розуміти файну гуцульську мову :)), а далі пішло легше :))
про оздоровлення теж проглянула (другу книгу, чесно скажу, не читала - "діда" поки що хватило) - все те, що Шекерик писав 100 років тому, абсолютно так само актуально і сьогодні. як то розуміти - він розумний дядько чи ми у розвитку зупинилися?
[ Re: Re: Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)Solarpress20:49:46 03/11/2011 Маю зрідка шєстє слухати наживо схожого Ивана, лише вин не з Головів а з Зеленого (іднако то поручь), вміє розказати всєкого такого і смішного і цикавого шо відтак черво ми болит від реготу. Знає богато примівок, ворожінь, колєд старовіцких (вин березов на Рожжество), ганекдотів ріжних (тей сороміцких фист з-поміж них). То мушіна веселун вартний але і до праці беручький... Направду, такого чоловіка зустріти - немов заново Карпати для себе відкрити. Бажаю всім приємного спілкування з горянами! ;))
[ Re: Re: Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)Borshch22:58:09 24/11/2011 Добрий вечір! Та чо тілько файна ГУЦУЛЬСКА мова... По селах бойки та покутянці говорє дотепер так само! Заллєв всьо - тай дєкую Вам панничко за файні книжки. (Програму яку пропонує встановити лет-іт-біт то щось типу їхнього торент клієнта, перевіриив-встановив-скачав книжку).
[ Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)telman4120:01:09 06/11/2011 Тота книга - то таки справжній скарб, енциклопедія гуцульських звичаїв і вірувань. Дуже цікаво.
[ Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)telman4108:13:50 08/11/2011 І де ту книгу можна прочитати? Посилання на громадську бібліотеку в Жеб’є не давати :)
[ Re: Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)Yurkovskiy20:22:24 08/11/2011 Відов прийдетьсі відсканити мні сю файну книгу і дес вікласти))))
[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)Yurkovskiy12:57:43 11/11/2011 Оно постараюсь відсканити до кінця всю книжку за вихідні, а там на остатній сторінці є словничок Гцульського діалекту
[ Re: Re: Re: Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)telman4120:48:24 09/11/2011 То вже троха з іншого жанру - гумористичні оповідання. А "Дідо Иванчік" - то майже роман, детально описано гуцульські вірування і звичаї.
Але цікаво. Чекаю продовження. Якість цілком влаштовує.
[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Дідо Иванчік ]відповів(-ла)Yurkovskiy15:54:28 12/11/2011 На прохання трудящихся)))) відскаив ще кавальчик книжки Онуфрія Манчука, з якістю 300 dpi, включив першу і 5 остатних сторінок де є словник слів аби мона було роздуплитись, на наступному тижні напевно доб’ю до кінця
[ Потрібен помічник-інструктор для роботи в пішому туризмі ]додав(-ла)firezotov18:37:45 22/10/2011[ permalink теми ] Потрібен помічник-інструктор в сфері коммерційного туризму в Карпатах,регалії не мають значення,досвід беду перевіряти особисто в 1-2х денному поході,всі питання сюди:
http://vkontakte.ru/id53166736
firezotov@mail.ru