Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах,
які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення
про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення:
невідповідні тематиці форуму чи сайту,
рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику,
будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
нові повідомлення: - свіжіші за дві доби; - одну добу; - 6 годин - старе повідомлення.
[ гастрономічні збочення ] повідовив(-ла) Текст повідомлення: давно хочу почути, хто які гастрономічні вибаганки в походах влаштовує. тобто чим таким непоходним балує себе і близьких? я от, наприклад, зимою, коли добрячі морози можу привезти заморожених домашніх пєльмєшєк потішитися ввечері, влітку колись вареники ліпили з малиною-суницею-чорницею. ніби непоходні блюда - втіха і спогади на довгі роки :)
поділіться смачним :) Все спілкування на дану тему
додав(-ла)10:38:12 14/11/2011 давно хочу почути, хто які гастрономічні вибаганки в походах влаштовує. тобто чим таким непоходним балує себе і близьких? я от, наприклад, зимою, коли добрячі морози можу привезти заморожених домашніх пєльмєшєк потішитися ввечері, влітку колись вареники ліпили з малиною-суницею-чорницею. ніби непоходні блюда - втіха і спогади на довгі роки :)
поділіться смачним :)
відповів(-ла)17:27:15 14/11/2011 В Горах готую: шашлики, бограч, альпійське морозиво, глінтвейн.
А ще моя дружина чудово готує мівіну - так готує, що й не здогадаєшся що то мівіна. Але треба купу інградієнтів нести
відповів(-ла)22:15:15 14/11/2011 Яблука з корицею і медом запечені у фользі :)
відповів(-ла)11:18:19 15/11/2011 от якби ти каштани в горах запікав, то було б збочення, а так... ;)
відповів(-ла)13:16:38 15/11/2011 Плов наприклад, або деруни.
На десерт я крем заварний готував з печеними яблуками.
А товаришу на день народження торт подарували - в обідню спеку, на третій день походу, смачнющий торт з фруктами і збитими вершками.
відповів(-ла)14:28:07 15/11/2011 деруни? кайф... :) не зовсім уявляю процес в походних умовах :)
відповів(-ла)20:55:52 16/11/2011 Якщо в поході запланувати днівку, ще й не таке можна вигадати.
відповів(-ла)15:49:44 15/11/2011 колись на весь табір (30чоловік) смажив млинці з яблуками, вареники ліпили.
відповів(-ла)17:49:21 15/11/2011 На походний день ращОт в 30 вкусняшек -"Джеки"..цукерки такі )).
І це на фоні сухарів,часнику, швидкого одноманітного перекусу-вод і весь раціон))
відповів(-ла)18:15:10 15/11/2011 ))) така собі "гастритна" розкладочка, це ж треба ж себе так не любити... ))))
відповів(-ла)23:57:00 17/11/2011 ))) з ТАКИМИ табуретами можна і на полюс!
відповів(-ла)22:49:10 17/11/2011 то діти... того таборка
відповів(-ла)19:33:44 15/11/2011 таки збочення... тобі точно пора в дівочому колективі в гори - хоч нагодують пристойно :))
відповів(-ла)19:50:28 15/11/2011 особисто я дуже люблю баклажани... тому пристосувався готувати їх в поході)) а баклажанми, класно приготованими, на 3-4 день походу, особливо зимового, можна багато кого здивувати))
відповів(-ла)20:26:38 16/11/2011 Завжди ношу з собою банку сардини в олії :-) Найбільше збочення яке їв в горах - саму справжню і напевне саму смачну уху )) так шо по частині збочень виходить я люблю рибу) А так то стандартний раціон то мівіна різносортна + шинка + сир + Vana Tallin ))
відповів(-ла)09:13:23 17/11/2011 банка сардин - не збочення - доволі компактно і актуально з радянських часів :)
от є у мене товариш, шо на бограч з собою приносить свіже м,ясо трьох сортів - ото нераціонально, але смачно :))
відповів(-ла)10:54:25 17/11/2011 а може я не про тебе ;)
відповів(-ла)14:32:04 17/11/2011 Vana Tallin, як і інші бальзами впевнено витісняють в горах інші алконапої.
Доречі зварити бограч десь високо в горах в зимових планах є :) - може якусь таку акцію зробити?
відповів(-ла)15:25:01 17/11/2011 ну, десь зовсім недавно на форумі я пропонував громаді подібне організувати. Причому куховарити зобовязався, як то кажуть на "шару". Слово за громадою, вірніше за більшістю :) http://www.karpaty.com.ua/?cha pter=forum&forum=7&topic=3254
відповів(-ла)15:38:13 17/11/2011 тоді треба вибирати період і місце
відповів(-ла)22:57:19 16/11/2011 пора вже новий форум відкривати, чи не так? І заваліть мене швидкими рецептами в умовах високогір’я )
відповів(-ла)11:17:25 17/11/2011 Пішли недавно з колєгою на Хом"як сміття збирати. Але вирушили на день швидше, щоб пробігтись на Горган і Синяк. Ввечері захотіли їсти. Напарник каже та не возись, щось нашвидкоруч зготуємо і ляжемо спати. Так я взявся зупу варити з морквочкою, цибулькою, картопею і зажаркою на салі і на олії. Потратив годинку часу, але зупка вдалась. А на друге рис з овочами. А на ранок вівсянка з цибулькою, салямі і сальцем. Так і ходимо - хемію жерти не люблю, шлунок один, краще трохи більше принести, але добре поїсти. Щоправда, коли акція під Конем була, то інградієнти на бограч троха заважили - ледве дерся наверх. Зато як вниз йшов, то рюкзак не відчувався взагалі.
відповів(-ла)11:35:17 17/11/2011 нє, ну на вечерю повноцінне "пєрвоє" - то святе! просто можна борщик з сушеними овочами зробити і баночкою тушонки, а можна три види м,яса тарабанити на собі :)) перше - норма, друге - збочення :)) але смачно ж... :))
відповів(-ла)14:26:39 17/11/2011 А в одноденному поході у мене стандартно - хліб, добре сало, огірки (мариновані чи квашені). І цього достатньо
відповів(-ла)15:25:53 17/11/2011 Однозначно!
відповів(-ла)23:57:57 24/11/2011 А хто робить сублімат в похід? Колись брали сушене м’ясо. У вазі- велика перевага, смачне, але зовсім не жирне і тому страви здаються пріснуватими. Мінус- треба довго розмочувати і варити.
А тут http://www.skitalets.ru/equipm ent/food/sub_meat/ можна стибрити рецепти приготування. Сама ще не пробувала робити, при нагоді поділюся враженнями.