стрибнути на головну сторінку  
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::
Українські Карпати
РЕГІОН 
ТОПОГРАФІЯ 
ГІДРОГРАФІЯ 
КЛІМАТ 
ФЛОРА 
ФАУНА 
ОХОРОНА ПРИРОДИ 
ПРО КРАЙ 
Карпати туристські
МАТЕРІАЛИ 
ТРАНСПОРТ 
КАРТИ 
СПОРЯДЖЕННЯ 
МАРШРУТИ 
РЕПОРТАЖІ 
ВИПАДКИ 
ВІДПОЧИНОК 
ПОГОДА 
РІЗНЕ 
Друзі та партнери


   ::: ГОЛОВНА /
 
>>> ФОРУМИ > "Походи"   
 
Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах, які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення: невідповідні тематиці форуму чи сайту, рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику, будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
     нові повідомлення:  - свіжіші за дві доби;  - одну добу;  - 6 годин
      - старе повідомлення.


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в

[ Re: Re: Re: Re: Колиба під Смотричем ] повідовив(-ла) -
Текст повідомлення: http://www.tourclub.com.ua/inf o/articles/karpaty/syr.htm
Все спілкування на дану тему
  1. <<< до початку теми <<<
    [ Re: Re: Re: Re: Колиба під Смотричем ]
    додав(-ла) Igor Melika 12:16:07 22/10/2009
    http://www.tourclub.com.ua/inf o/articles/karpaty/syr.htm
    • [ Re: Re: Re: Re: Re: Колиба під Смотричем ] відповів(-ла) кержак 15:28:44 22/10/2009
      Саме вона, дякую за інфу.
    • [ Re: Re: Re: Re: Re: Колиба під Смотричем ] відповів(-ла) wolods@gmail.com 23:36:38 05/11/2009
      Деякі уточнення щодо полонинських продуктів. Будз, вурду і жентицю (маслянку) одержують шляхом зброджування молока з допомогою ґлеґу - висушеного ферменту із жолудка теляти-сосунка. Будз - сир від першого зброджування, вурда - від повторного зброджування жентиці з добавкою молока.Жентиця чи після будза -"солодка"-, чи після вурди - "кисла" - прекрасно гамує спрагу.Якщо вурду підвішують у ряднині, то після стікання жентиці вона має вигляд суцільної желеподібної драглистої маси маси білого кольору, дуже приємного солодкуватого смаку.Вона практично безжирна і має великий вміст білка казеїну.Будз на вигляд жовтуватий, особливо овечий, має великий вміст жиру і дуже калорійний - "ситний". Для кращого зберігання будз підкопчують.Але і в сирому і в копченому виді він все одно будз.


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в


 


Пошук



 
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::