стрибнути на головну сторінку  
 ::: головна сторінка ::: про сайт ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::
Українські Карпати
РЕГІОН 
ТОПОГРАФІЯ 
ГІДРОГРАФІЯ 
КЛІМАТ 
ФЛОРА 
ФАУНА 
ОХОРОНА ПРИРОДИ 
ПРО КРАЙ 
Карпати туристські
МАТЕРІАЛИ 
ТРАНСПОРТ 
КАРТИ 
СПОРЯДЖЕННЯ 
МАРШРУТИ 
РЕПОРТАЖІ 
ВИПАДКИ 
ВІДПОЧИНОК 
ПОГОДА 
РІЗНЕ 
Друзі та партнери


   ::: ГОЛОВНА /
 
>>> ФОРУМИ > "Походи"   
 
Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах, які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення: невідповідні тематиці форуму чи сайту, рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику, будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
     нові повідомлення:  - свіжіші за дві доби;  - одну добу;  - 6 годин
      - старе повідомлення.


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в

[ Re: Re: Re: Re: Re: Колиба під Смотричем ] повідовив(-ла) -
Текст повідомлення: Деякі уточнення щодо полонинських продуктів. Будз, вурду і жентицю (маслянку) одержують шляхом зброджування молока з допомогою ґлеґу - висушеного ферменту із жолудка теляти-сосунка. Будз - сир від першого зброджування, вурда - від повторного зброджування жентиці з добавкою молока.Жентиця чи після будза -"солодка"-, чи після вурди - "кисла" - прекрасно гамує спрагу.Якщо вурду підвішують у ряднині, то після стікання жентиці вона має вигляд суцільної желеподібної драглистої маси маси білого кольору, дуже приємного солодкуватого смаку.Вона практично безжирна і має великий вміст білка казеїну.Будз на вигляд жовтуватий, особливо овечий, має великий вміст жиру і дуже калорійний - "ситний". Для кращого зберігання будз підкопчують.Але і в сирому і в копченому виді він все одно будз.
Все спілкування на дану тему
  1. <<< до початку теми <<<
    [ Re: Re: Re: Re: Re: Колиба під Смотричем ]
    додав(-ла) wolods@gmail.com [registered] 23:36:38 05/11/2009
    Деякі уточнення щодо полонинських продуктів. Будз, вурду і жентицю (маслянку) одержують шляхом зброджування молока з допомогою ґлеґу - висушеного ферменту із жолудка теляти-сосунка. Будз - сир від першого зброджування, вурда - від повторного зброджування жентиці з добавкою молока.Жентиця чи після будза -"солодка"-, чи після вурди - "кисла" - прекрасно гамує спрагу.Якщо вурду підвішують у ряднині, то після стікання жентиці вона має вигляд суцільної желеподібної драглистої маси маси білого кольору, дуже приємного солодкуватого смаку.Вона практично безжирна і має великий вміст білка казеїну.Будз на вигляд жовтуватий, особливо овечий, має великий вміст жиру і дуже калорійний - "ситний". Для кращого зберігання будз підкопчують.Але і в сирому і в копченому виді він все одно будз.

Писати в форумах можуть тільки зареєстровані користувачі.

Якщо Ви зареєстровані на сайті - введіть свій логін і пароль у формі аутентифікації нагорі сторінки (якщо Ви логуєтеся з чужого комп"ютера - приберіть галочку "пам'ятати мене" і тоді, навіть якщо забудете прикінці роботи натиснути кнопку "Вийти", Ваша автентифікація на цьому комп'ютері знищиться як тільки Ви закриєте вікна броузера з відкритими сторінками karpaty.com.ua).

Якщо не зареєстровані - зареєструйтеся.

до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в


 


Вхід

На превеликий жаль, система Вас не упізнала :-(

   логін
   пароль

пам'ятати мене

Пошук

Вебкамера
Верховина


 
 ::: головна сторінка ::: про сайт ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::