Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах,
які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення
про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення:
невідповідні тематиці форуму чи сайту,
рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику,
будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
нові повідомлення: - свіжіші за дві доби; - одну добу; - 6 годин
- старе повідомлення.
[ Re: Re: Re: Казанок ] повідовив(-ла) - Текст повідомлення: Казанки Primus 1.4 і 1.8 літра з анодованого алюмінію,в комплекті щільні кришки і ручки-хапалки жеби з кришки пательню робити.Не прогорають в силу великої теплопровіднрсті люмінію, навіть вище рівня води нагрітий метал скидає тепло в воду.Хіба би палив купальску ватру,би його скрутило:)Також топлять сніг без зміни кольру.Час нагріву від примуса 1.5 літри води 7 хвилин,з кожухом(такий з фольги)5 хвилин.Час нагріву армійського 1.5 л.казанка на примусі 12-15 хвилин.Дав за два коло 150 гр в Спортландії.
duda навпаки порахував коефіцієнти теплообміну,люміній в 11 разів краще передає тепло вогню,і на жаль в 11 разів краще втрачає його на вітрі. Все спілкування на дану тему
<<< до початку теми <<< [ Re: Re: Re: Казанок ]додав(-ла)Dipriwan10:59:56 25/03/2009 Казанки Primus 1.4 і 1.8 літра з анодованого алюмінію,в комплекті щільні кришки і ручки-хапалки жеби з кришки пательню робити.Не прогорають в силу великої теплопровіднрсті люмінію, навіть вище рівня води нагрітий метал скидає тепло в воду.Хіба би палив купальску ватру,би його скрутило:)Також топлять сніг без зміни кольру.Час нагріву від примуса 1.5 літри води 7 хвилин,з кожухом(такий з фольги)5 хвилин.Час нагріву армійського 1.5 л.казанка на примусі 12-15 хвилин.Дав за два коло 150 гр в Спортландії.
duda навпаки порахував коефіцієнти теплообміну,люміній в 11 разів краще передає тепло вогню,і на жаль в 11 разів краще втрачає його на вітрі.
[ Re: Re: Re: Re: Казанок ]відповів(-ла)Lubкo11:42:37 25/03/2009 >...на жаль в 11 разів краще втрачає його на вітрі.
отже від цього добре помагає вітрозахист ;)
[ Re: Re: Re: Re: Казанок ]відповів(-ла)duda12:17:18 25/03/2009 шо??? еммм, якщо він у 11 раз краще передає його оточуючомі повітрю (вітру) то значить і у 11 разів краще воді, а...ше, завжди думав шо Q=kF(t1-t2), Q-к-ть тепла що передасться від полум"я до води, де k - коеф. теплопровідності стінки (алюмінію), F - площа поверхні що передає тепло, t1,t2 - темпратура полум"я та води.
Коефіцієнт теплопередачі – кількість теплоти, яка передається через одиницю площі поверхні розділу в одиницю часу за різниці т-р між теплоносіями 1 К; характеризує інтенсивність передавання теплоти. А про що говорили ви?? Що таке коеф. теплообміну??
Dipriwan, ваш вихід.
[ Re: Re: Re: Re: Re: Казанок ]відповів(-ла)Qbl13:09:19 25/03/2009 Прикол в тому, що в тієї ж татонки матеріали на дні і на стінках відрізнаються.
duda, все залежить від розміщення. Якщо казанок в багатті, і навколишня температура +200 - то чим кращий коефіцієнт теплопровідності, тим швидше вода закипить. Але якщо він над багаттям(або на прімусі), і температура навколо стінок -0, то куди йтиме тепло з розігрітої до 80 градусів води через стінки?
[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Казанок ]відповів(-ла)duda13:45:41 25/03/2009 ги ги, якщо над багаттям то більше 100 С полюбе буде (чому 100С??, атому що темп кипіння води при норм. умовах 100, а у горах й того нижча). подруге, на пальнику ти часто надворі готуєш??? я ні, по можливості в тамбурі чи у наметі (так це грубе порушення правил техніки безпеки, але так робить багато народу з газовими пальниками), а у тамбурі чи наметі вітру нема, тому тепло яке йде від пальника буде "омивати" й баняк і довкола нього буде явно вищою температури оточуючого середовища, та й тепло через стінки частково нагріє повітря довкола казанка.
[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Казанок ]відповів(-ла)Qbl14:22:26 25/03/2009 На пальнику - температура буде точно нижча, ніж 100 гр, навіть нижча за 50. Спробуй потрімати руку біля казанка і сам відчуєш. Це в безвітряну погоду або в наметі. А на багатті - тут вже залежить від багаття.
[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Казанок ]відповів(-ла)duda14:35:51 25/03/2009 йой, я ж не казав шо при використанні пальника темп. довкола 100С, буде градусів 30-40. просто ти питав баняк який мона і на вогні юзати, от я й сказав - алюм кращий, в першу чергу на вогні кращий + його мона перегрівати (актуально на пальнику взимку). маєш нержавійку - юзай, це також абсолютно нормальний варіант.
[ Re: Re: Re: Re: Re: Казанок ]відповів(-ла)Dipriwan14:51:20 25/03/2009 Коеф.теплообміну мав на увазі теплопровідності.Ми відійшли від основного предмета дискусії,або що...В принципі казанки закипають всюди,на примусі,над- і в багатті,в палатці,в тамбурі,тощо,лише час різний;)Тільки при вітрі 20 м/с зимою на хребті не пробував,а шо,поекспериментуєм?
Прозаїчне питаннячко з області побуту:хто як практикував цього казанка зимою мити?Ай певно від бажаючих відбою не було?