стрибнути на головну сторінку  
 ::: головна сторінка ::: про сайт ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::
Українські Карпати
РЕГІОН 
ТОПОГРАФІЯ 
ГІДРОГРАФІЯ 
КЛІМАТ 
ФЛОРА 
ФАУНА 
ОХОРОНА ПРИРОДИ 
ПРО КРАЙ 
Карпати туристські
МАТЕРІАЛИ 
ТРАНСПОРТ 
КАРТИ 
СПОРЯДЖЕННЯ 
МАРШРУТИ 
РЕПОРТАЖІ 
ВИПАДКИ 
ВІДПОЧИНОК 
ПОГОДА 
РІЗНЕ 
Друзі та партнери


   ::: ГОЛОВНА /
 
>>> ФОРУМИ > "Походи"   
 
Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах, які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення: невідповідні тематиці форуму чи сайту, рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику, будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
     нові повідомлення:  - свіжіші за дві доби;  - одну добу;  - 6 годин
      - старе повідомлення.


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в

[ ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] повідовив(-ла)
Текст повідомлення: 1) яким би крутим не виглядав на Тростяні, в Карпатському фрірайді - ти ЧАЙНИК
2) як виглядає хата Єтя (іглу)
3) де найвище в карпатах показують horned video
4) що буває з тілом при спуску, коли одна лижа просідає на метр в сніг, а друга стає на глині
5) лижі не для фрірайду, але й на борді не побігаєш
6) як шукати РРД Укртелеком на Плаю при видимості 5 м
7) при якій температурі лижі не їдуть вниз навіть на 45 град
8) як смакує 97% наполовину розбавлений спирт.
9) нафіга метеорологи натикали снігозамірні вішки від Подобовця до Плаю, якщо двері до їх станції задуло 4 м снігу.
10) як лавини на траверсній дорозі до Плаю валять дерева
11) про шо я думав коло щитка з тумблерами UMC і КС
************
Фотки отут (дві панамки будуть пізніше): http://dlearn.tstu.edu.ua/moun tains/wg/thumbnails.php?album= 43
Все спілкування на дану тему
  1. [ ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] додав(-ла) Юрко [registered] 12:05:54 14/02/2005
    1) яким би крутим не виглядав на Тростяні, в Карпатському фрірайді - ти ЧАЙНИК
    2) як виглядає хата Єтя (іглу)
    3) де найвище в карпатах показують horned video
    4) що буває з тілом при спуску, коли одна лижа просідає на метр в сніг, а друга стає на глині
    5) лижі не для фрірайду, але й на борді не побігаєш
    6) як шукати РРД Укртелеком на Плаю при видимості 5 м
    7) при якій температурі лижі не їдуть вниз навіть на 45 град
    8) як смакує 97% наполовину розбавлений спирт.
    9) нафіга метеорологи натикали снігозамірні вішки від Подобовця до Плаю, якщо двері до їх станції задуло 4 м снігу.
    10) як лавини на траверсній дорозі до Плаю валять дерева
    11) про шо я думав коло щитка з тумблерами UMC і КС
    ************
    Фотки отут (дві панамки будуть пізніше): http://dlearn.tstu.edu.ua/moun tains/wg/thumbnails.php?album= 43
    • [ Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) nevi 13:41:54 14/02/2005
      Нє, фотки отут:
      http://dlearn.tstu.edu.ua/moun tains/wg/thumbnails.php?album= 44

      ps: Юрко, ти крутий як ніколи ;-)
    • [ Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) Pavel [guest] 15:17:23 14/02/2005
      фото - фест особливо "іглу"!
    • [ Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) Коля 16:44:07 14/02/2005
      Так багато знаєш уже... розкажи трохи нам тепер, так само, по пунктах :)
      • [ Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) Юрко 18:32:27 14/02/2005
        а я вас подражню: висловлюйте власні версії, а я відтак скажу чи правда :)
        • [ Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) nadya 18:52:53 14/02/2005
          мудрий російський хімік (постійно плутаю Мендєлєєв чи Ломоносов) недарма захистив дізер, про оптимальну концентрацію етанолу, яку можна вливати перорально людині :) варто поважати чужу працю і користати з результатів. Напевно неприємно відчувати 48,5% етанол, який стікає по стравоходу ? може злегка обпекти епітелій :(
          • [ Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) jarko 21:28:29 14/02/2005
            Ставлю тобі 12. нє, 11, треба не плутати - Менделєєв. Хоча тема дисертації звучала трохи інакше, але 40 градусів та рецепт "Московської" таки від Менделєєва. За браком деяких складників в Карпатах пропоную робити так: тоненько зрізати кілька плястерків з цитрини (щоб біла частина не попала) і настояти в спирті 2 год. У воді розчинити 1-2 карамельки. Змішати у співвідношенні 2 : 3, мінімум 2 : 2,5.
            • [ Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) Юрко 10:27:25 15/02/2005
              дарма ви так, дуже навіть класна штука получилась і без інґредієнтів. Мені так засмакувало (певно, через те, що вода карпатська), що тепер горівку купувати не буду, перстачу літом назбираю, м’яти, буду настоянки робити...:)
              • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) jarko 16:38:25 15/02/2005
                та на здоров’я :))
                тільки все що більше 40 збільшує шанси на рак стравоходу
              • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) nadya 17:44:46 17/02/2005
                рекомендую додати кореневища сиверсії при виготовлення настойки: буде гаррний аромат, приємний смак, та і користі для організму від неї багато, головне не переборщити з кількістю :)
                • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) Юрко 10:00:14 18/02/2005
                  а можна підсумувати, що можна, а що не можна в спірітус кидати? І чи можна сушені трави/екстракти в аптеках знайти? Тої ж сиверсії... В нас тут ботанік на сайті є Алекс Федоренко, грозився енцикльопію зробити... Може почати з карпатських ендеміків, які добре почуваються в спирту? А далі вже само якось 8-)
                  • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) nadya 12:55:45 19/02/2005
                    2 Юрко: 1) підсумувати можна, але пізніше, як було обіцяно :)
                    2) рослинну сировину з високогірної флори в аптеках не знайдеш ! дещо можна знайти на франківському базарі у торгашів рослинками. але самому настійно не раджу туди ходити !, бо дурять як можуть, особливо якщо ти перший раз в житті бачиш те, що хочеш купити.
                    3) про сиверсію треба окремо розказувати
                    4) коротенько технологія: висушені корені (траву) подрібнити (ножем або у металевій ступці), залити 40% (!) етанолом (співвідношення буде залежати від того, що готується - лікувальна настойка - 1:10, чи рослинна настоянка - 1:80-1:100), настоювати 14 днів у закритій тарі, періодично помішуючи. Потім настойку злити, сировину відтиснути і можна її повторно залити екстрагентом на 14 днів. Два зливи об’єднати і профільтрувати. Дозування індивідуальне. На здоров’я!
                    • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) Юрко 14:23:22 19/02/2005
                      дякую, аби терпіння вистачило се діло до кінця довести :) Я власне хотів спитати, які трави для цього годяться найкраще, а вже по енцикльопії Нестерука буду потрохи збирати...
                      • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) nadya 14:42:18 19/02/2005
                        "для цього годяться найкраще" - для чого? - настоянки замість горілки, чи для лікування ?
                        для першого - кореневище перстачу прямостоячого, родіоли, сиверсії, тирличу - але спочатку поокремо попробуй. не змішуй всі разом
                    • [ ох і намішаю! ] відповів(-ла) viOLA 15:46:10 19/02/2005
                      Дякую за привід до початку експериментування:-)
                      Обіцяю не робити дурниць!!!
                  • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) Alex [guest] 16:53:31 20/02/2005
                    Я не ботанік, але це діло люблю (не ботаніку). Скажу таке:
                    1) в спирту почувається добре майже все, бо все що в воді розчиняється, то і в спирті, але не навпаки. Звідси
                    2) якщо настойку робите на спирті, при розведенні водою пів-на-пів вона помутніє і втратить колір. Тому
                    а) пити чисті спиртові настойки
                    б) додавати їх в чай
                    в) настоювати на горілці (краще на 30-60% спирті), непогано також на самогонярі
                    3) концентрація спирту у випадку 2в визначається емпірично, шляхом безпосереднього тестування смакових і органолептичних якостей. Ні в якому разі не зважайте на покази спиртометра, все робиться на око, бо спирту/води можна завжди долити;
                    4) основне, мабуть: що до спирту додавати. Беріть будь-яку книжку типу "Лікарські трави" і тоді вже експериментуйте, бо як відомо co za bardzo to nie zdrowo, а можна навіть собі серце або печінку посадити (сумніваюся, що аудиторія буде вживати настоянки по чайній ложці три рази на день).
                    Для прикладу - речовини, що містяться в наперстянках (в нас ця рослина теж є) - одні із найсильніших серцевих ліків, передозування смертельне без жартів.
                    Конкретно по травам казати не буду, то все є в книжках. Ефіроолійні (м’ята, меліса і.т.п. можна брати без застережень) і дуже не зле вони поєднуються з медом.
                    Взагалі, раджу перед тим, як дерти з корінням червонокнижні види, спробувати щось звикле - медовуху, вишняк, м’яту з медом, той самий перстач, перцівку (але перець додавайте самі), горіхівку тощо.
                    В будь-якому випадку ви переконаєтесь, що власноручно зроблений напій (якщо маєте де звичайно спирт якісний взяти) - це смачніше, дешевше і безпечніше ніж магазинна горілка.
                    На здоров’я.
                • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) Astrik 07:29:15 19/02/2005
                  Якось розбавляли спирт буркутом, той котрий з запахом яйця, в результаті смак був дуже і дуже не поганий...

Писати в форумах можуть тільки зареєстровані користувачі.

Якщо Ви зареєстровані на сайті - введіть свій логін і пароль у формі аутентифікації нагорі сторінки (якщо Ви логуєтеся з чужого комп"ютера - приберіть галочку "пам'ятати мене" і тоді, навіть якщо забудете прикінці роботи натиснути кнопку "Вийти", Ваша автентифікація на цьому комп'ютері знищиться як тільки Ви закриєте вікна броузера з відкритими сторінками karpaty.com.ua).

Якщо не зареєстровані - зареєструйтеся.

до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в


 


Вхід

На превеликий жаль, система Вас не упізнала :-(

   логін
   пароль

пам'ятати мене

Пошук

Вебкамера
Верховина


 
 ::: головна сторінка ::: про сайт ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::