стрибнути на головну сторінку  
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::
Українські Карпати
РЕГІОН 
ТОПОГРАФІЯ 
ГІДРОГРАФІЯ 
КЛІМАТ 
ФЛОРА 
ФАУНА 
ОХОРОНА ПРИРОДИ 
ПРО КРАЙ 
Карпати туристські
МАТЕРІАЛИ 
ТРАНСПОРТ 
КАРТИ 
СПОРЯДЖЕННЯ 
МАРШРУТИ 
РЕПОРТАЖІ 
ВИПАДКИ 
ВІДПОЧИНОК 
ПОГОДА 
РІЗНЕ 
Друзі та партнери


   ::: ГОЛОВНА /
 
>>> ФОРУМИ > "Походи"   
 
Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах, які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення: невідповідні тематиці форуму чи сайту, рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику, будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
     нові повідомлення:  - свіжіші за дві доби;  - одну добу;  - 6 годин
      - старе повідомлення.


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в

[ Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] повідовив(-ла)
Текст повідомлення: мудрий російський хімік (постійно плутаю Мендєлєєв чи Ломоносов) недарма захистив дізер, про оптимальну концентрацію етанолу, яку можна вливати перорально людині :) варто поважати чужу працю і користати з результатів. Напевно неприємно відчувати 48,5% етанол, який стікає по стравоходу ? може злегка обпекти епітелій :(
Все спілкування на дану тему
  1. <<< до початку теми <<<
    [ Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]
    додав(-ла) nadya 18:52:53 14/02/2005
    мудрий російський хімік (постійно плутаю Мендєлєєв чи Ломоносов) недарма захистив дізер, про оптимальну концентрацію етанолу, яку можна вливати перорально людині :) варто поважати чужу працю і користати з результатів. Напевно неприємно відчувати 48,5% етанол, який стікає по стравоходу ? може злегка обпекти епітелій :(
    • [ Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) jarko 21:28:29 14/02/2005
      Ставлю тобі 12. нє, 11, треба не плутати - Менделєєв. Хоча тема дисертації звучала трохи інакше, але 40 градусів та рецепт "Московської" таки від Менделєєва. За браком деяких складників в Карпатах пропоную робити так: тоненько зрізати кілька плястерків з цитрини (щоб біла частина не попала) і настояти в спирті 2 год. У воді розчинити 1-2 карамельки. Змішати у співвідношенні 2 : 3, мінімум 2 : 2,5.
      • [ Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) Юрко 10:27:25 15/02/2005
        дарма ви так, дуже навіть класна штука получилась і без інґредієнтів. Мені так засмакувало (певно, через те, що вода карпатська), що тепер горівку купувати не буду, перстачу літом назбираю, м’яти, буду настоянки робити...:)
        • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) jarko 16:38:25 15/02/2005
          та на здоров’я :))
          тільки все що більше 40 збільшує шанси на рак стравоходу
        • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) nadya 17:44:46 17/02/2005
          рекомендую додати кореневища сиверсії при виготовлення настойки: буде гаррний аромат, приємний смак, та і користі для організму від неї багато, головне не переборщити з кількістю :)
          • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) Юрко 10:00:14 18/02/2005
            а можна підсумувати, що можна, а що не можна в спірітус кидати? І чи можна сушені трави/екстракти в аптеках знайти? Тої ж сиверсії... В нас тут ботанік на сайті є Алекс Федоренко, грозився енцикльопію зробити... Може почати з карпатських ендеміків, які добре почуваються в спирту? А далі вже само якось 8-)
            • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) nadya 12:55:45 19/02/2005
              2 Юрко: 1) підсумувати можна, але пізніше, як було обіцяно :)
              2) рослинну сировину з високогірної флори в аптеках не знайдеш ! дещо можна знайти на франківському базарі у торгашів рослинками. але самому настійно не раджу туди ходити !, бо дурять як можуть, особливо якщо ти перший раз в житті бачиш те, що хочеш купити.
              3) про сиверсію треба окремо розказувати
              4) коротенько технологія: висушені корені (траву) подрібнити (ножем або у металевій ступці), залити 40% (!) етанолом (співвідношення буде залежати від того, що готується - лікувальна настойка - 1:10, чи рослинна настоянка - 1:80-1:100), настоювати 14 днів у закритій тарі, періодично помішуючи. Потім настойку злити, сировину відтиснути і можна її повторно залити екстрагентом на 14 днів. Два зливи об’єднати і профільтрувати. Дозування індивідуальне. На здоров’я!
              • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) Юрко 14:23:22 19/02/2005
                дякую, аби терпіння вистачило се діло до кінця довести :) Я власне хотів спитати, які трави для цього годяться найкраще, а вже по енцикльопії Нестерука буду потрохи збирати...
                • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) nadya 14:42:18 19/02/2005
                  "для цього годяться найкраще" - для чого? - настоянки замість горілки, чи для лікування ?
                  для першого - кореневище перстачу прямостоячого, родіоли, сиверсії, тирличу - але спочатку поокремо попробуй. не змішуй всі разом
              • [ ох і намішаю! ] відповів(-ла) viOLA 15:46:10 19/02/2005
                Дякую за привід до початку експериментування:-)
                Обіцяю не робити дурниць!!!
            • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) Alex [guest] 16:53:31 20/02/2005
              Я не ботанік, але це діло люблю (не ботаніку). Скажу таке:
              1) в спирту почувається добре майже все, бо все що в воді розчиняється, то і в спирті, але не навпаки. Звідси
              2) якщо настойку робите на спирті, при розведенні водою пів-на-пів вона помутніє і втратить колір. Тому
              а) пити чисті спиртові настойки
              б) додавати їх в чай
              в) настоювати на горілці (краще на 30-60% спирті), непогано також на самогонярі
              3) концентрація спирту у випадку 2в визначається емпірично, шляхом безпосереднього тестування смакових і органолептичних якостей. Ні в якому разі не зважайте на покази спиртометра, все робиться на око, бо спирту/води можна завжди долити;
              4) основне, мабуть: що до спирту додавати. Беріть будь-яку книжку типу "Лікарські трави" і тоді вже експериментуйте, бо як відомо co za bardzo to nie zdrowo, а можна навіть собі серце або печінку посадити (сумніваюся, що аудиторія буде вживати настоянки по чайній ложці три рази на день).
              Для прикладу - речовини, що містяться в наперстянках (в нас ця рослина теж є) - одні із найсильніших серцевих ліків, передозування смертельне без жартів.
              Конкретно по травам казати не буду, то все є в книжках. Ефіроолійні (м’ята, меліса і.т.п. можна брати без застережень) і дуже не зле вони поєднуються з медом.
              Взагалі, раджу перед тим, як дерти з корінням червонокнижні види, спробувати щось звикле - медовуху, вишняк, м’яту з медом, той самий перстач, перцівку (але перець додавайте самі), горіхівку тощо.
              В будь-якому випадку ви переконаєтесь, що власноручно зроблений напій (якщо маєте де звичайно спирт якісний взяти) - це смачніше, дешевше і безпечніше ніж магазинна горілка.
              На здоров’я.
          • [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] відповів(-ла) Astrik 07:29:15 19/02/2005
            Якось розбавляли спирт буркутом, той котрий з запахом яйця, в результаті смак був дуже і дуже не поганий...


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в


 


Пошук



 
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::