стрибнути на головну сторінку  
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::
Українські Карпати
РЕГІОН 
ТОПОГРАФІЯ 
ГІДРОГРАФІЯ 
КЛІМАТ 
ФЛОРА 
ФАУНА 
ОХОРОНА ПРИРОДИ 
ПРО КРАЙ 
Карпати туристські
МАТЕРІАЛИ 
ТРАНСПОРТ 
КАРТИ 
СПОРЯДЖЕННЯ 
МАРШРУТИ 
РЕПОРТАЖІ 
ВИПАДКИ 
ВІДПОЧИНОК 
ПОГОДА 
РІЗНЕ 
Друзі та партнери


   ::: ГОЛОВНА /
 
>>> ФОРУМИ > "Загальний"   
 
Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах, які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення: невідповідні тематиці форуму чи сайту, рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику, будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
     нові повідомлення:  - свіжіші за дві доби;  - одну добу;  - 6 годин
      - старе повідомлення.


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в

[ хавчик ] повідовив(-ла) -
Текст повідомлення: Пропоную поділитися рецептами в поході.Наше улюблене блюдо:нарізаємо цибульку,піджарюємо;нарізаємо кубиками варену ковбаску,піджарюємо з цибулькою;нарізаємо кубиками зварену вдома картоплю в мундирах(очищену звичайно);перемішуючи все це,доводимо до потрібної температури.СМАЧНОГО!Час приготування разом з вогнищем 30хв.Термін зберігання інгредієнтів: 2 дні.Давайте свої відгуки,поділіться своїми рецептами.
Все спілкування на дану тему
  1. [ хавчик ] додав(-ла) kalynchuka 14:58:04 26/06/2011
    Пропоную поділитися рецептами в поході.Наше улюблене блюдо:нарізаємо цибульку,піджарюємо;нарізаємо кубиками варену ковбаску,піджарюємо з цибулькою;нарізаємо кубиками зварену вдома картоплю в мундирах(очищену звичайно);перемішуючи все це,доводимо до потрібної температури.СМАЧНОГО!Час приготування разом з вогнищем 30хв.Термін зберігання інгредієнтів: 2 дні.Давайте свої відгуки,поділіться своїми рецептами.
    • [ Re: хавчик ] відповів(-ла) Нормалайзер 12:43:24 27/06/2011
      Перед тим, як почнуть з вас тихо лаха дерти, чи, як я, виключно від нєхвіг робити, вголос пришпилюватись, можна спитати: а що, довше, ніж на два дні - не ходите? Чи просто принципово перші два дні їсте воду, що несете з дому?

      Щодо особистих преференцій.
      Спеції.
      Багато. Різні. До всього й будь чого. Найбюджетніший варіант трансформації змінімалізованої ваги наплечника у різноманіття отриманого смаку.
      • [ Re: Re: хавчик ] відповів(-ла) svalavec 16:41:43 27/06/2011
        І як вам після вранішньої каші зі спеціями йдеться? Спрага на маршруті не дошкуляє? Взагалі-то, спеції в похідних умовах категорично не рекомендовані. Щедро приправлена ними їжа містить надлишкову кількість солі, перцю а також різної синтетики, котрі в свою чергу затримують вологу в організмі і призводять до його обезводнення. Ну а вечірня "приспеційована" зупа провокує на наступний ранок почервоніння "морди ліца", тотальну сухість в писку і як наслідок - те ж саме обезводнення.
        • [ Re: Re: Re: хавчик ] відповів(-ла) Qbl 17:51:16 27/06/2011
          Щоб ви знали, "надлишкова кількість солі" - це якраз те, що вашому організму потрібне в горах спекотного літнього дня, це якраз те, що захищає його від обезводнення.
          Найкращий засіб від спраги - перед виходом на маршрут закинути на язик дрібку солі, почекати, щоб розсмокталась, після чого запити кількома ковтками води - і до вечора сухості в роті не відчуєте.
          • [ Re: Re: Re: Re: хавчик ] відповів(-ла) svalavec 19:41:53 27/06/2011
            перепрошую, а особисто Ви пробували смоктати? якщо так, поділіться враженнями - дійсно "до вечора сухості в роті не відчуєте"?
            • [ Re: Re: Re: Re: Re: хавчик ] відповів(-ла) Qbl 20:42:00 27/06/2011
              Так, я особисто пробував. Чудово працює. До самого вечора ніякої сухості в роті.
            • [ Re: Re: Re: Re: Re: хавчик ] відповів(-ла) Qbl 20:44:23 27/06/2011
              плюс - не треба кидатись розгарячілому до холодної води - а значить нема проблем з запаленнямі обвитренням губ.
          • [ Re: Re: Re: Re: хавчик ] відповів(-ла) duda 04:30:40 28/06/2011
            і то є факт, бедуїни чай не цукрують, а солять, та ще й п"ють гарячим;), а при тривалих переходах у пустелях використовують вищеописаний метод, тому що сіль утримує воду в організмі.
          • [ Re: Re: Re: Re: хавчик ] відповів(-ла) Водопад 20:58:16 01/07/2011
            в Карпатах обезводнення??? через кожний кілометр чи три можна знайти воду і пю я її багато і сіль не беру, бо за цілий рік стільки тої солі в організмі накопичується, що час її промити потіючи і пючи чисту гірську..., скажу відверто - два три походи літом потіючи і багато пючи чисту воду - пів року відчуваю організм омолодженим.Правда є навантаження на нирки, але в порівнянні з цілим організмом це не суттєво, на те їх і функція.
        • [ Re: Re: Re: хавчик ] відповів(-ла) Qbl 17:52:59 27/06/2011
          Ги... Перечитав речення. Зрозумів, що в ньому замало здорового глузду:
          "їжа містить надлишкову кількість солі, перцю а також різної синтетики, котрі в свою чергу затримують вологу в організмі і призводять до його обезводнення" - затримання вологи в організмі аж ніяк не може призвести до обезводнення... Чи я чогось не докурив???
          • [ Re: Re: Re: Re: хавчик ] відповів(-ла) svalavec 19:48:54 27/06/2011
            Затримка води в організмі є ще більшою проблемою ніж її відсутність. Це додаткове навантаження на всі основні внутрішні органи: серце, печінку, нирки... Такий турист скоріше буде виглядати на ходячий мішок з непотрібом: воно все там буде булькати. І в кінцевому результаті всерівно організм доконає обезводнення.
            • [ Re: Re: Re: Re: Re: хавчик ] відповів(-ла) Qbl 20:57:26 27/06/2011
              То ви спочатку визначіться, жо чого призведе надміру солона їжа - до затримки води в організмі чи обезводнення?
              Не знаю, скільки солі треба зїсти, щоб все булькало... Це просто смішно. Ви хоч глянули лінки, які я дав?

              Від солі нічого не булькатиме. Надлишок вологи в організмі - це справді додаткове навантаження на серце, але це надлишок вологи. І він залежить в першу чергу від того, скільки ви пєте, а не що їсте. Як позбутися спраги я написав вище, а далі - пєте в залежності від самопочуття: пульсу, того, скільки ви пітнієте і ходите в туалет.

              Я особисто, не жалію для себе солі в горах, і це дає мені можливість не тягати бутлі з водою на маршруті...
        • [ Re: Re: Re: хавчик ] відповів(-ла) Qbl 18:03:46 27/06/2011
          Щоб не бути голослівним:
          http://www.skitalets.ru/books/ pitan_lisog/index.htm#sec11 , раджу прочитати всю книгу, а не лише вказаний розділ, містить багато корисного
          Для тих, хто гребує читати мовою сусідів, непогана стаття http://www.steger.com.ua/conte nt/view/85/36/
        • [ Йдеться? Легше, геш вам офтопиться.. ] відповів(-ла) Нормалайзер 18:13:12 27/06/2011
          все так і буде, якщо дивитись на спеції так вузько, як Ви, як на сіль-перець-глутамінат

          1.Сухі трави. Дуже різні.
          2.Соси і майонези
          3.Мід, шоколад, сухофрукти, горіхи
          4..
          думаю, ви розумієте, про що я (думаю, розуміли й до того, просто захтіли зарисуватись. Прийнято. Koszonom.)

          Років з 25 тому їден мен - Богдан Генега ;) взяв у триденний похід основним продуктом манку. Тільки. І показав, що манка, але з анґрестовим варенням - делікатес, манка з тертими горіхами і медом - теж делікатес, манка з тмином і черемшою - просто бомба, манка, запечена пляцком з тушонкою, посипана петрушкою - аут..

          Вас просили про ваш рецепт, а не ректи істини (що насправді само по собі - вже є бздура, хай і мене вибачить автор теми:) )
          • [ от і славно! ] відповів(-ла) svalavec 20:16:04 27/06/2011
            1. Сіль і перець згадувалися в контексті, як метафора, адже переважна більшість туристів бере саме глутамінат у вигляді штучних мівін і приправ. Ну не знав я що Ви гурман.
            2. Соси, майонези, мід, шоколад, сухофрукти, горіхи - то не є спеції..
            3. Я все розумію, на Закарпатті всі розуміються на спеціях.
            4. Аналогічно до вашого мена можу те саме сказати про кукурудзяну крупу. Також абсолютно зі всім поєднується: тушонка, повидло, мід, сухофрукти, бринза. Та навіть банальна цибулька на оливі. Це і є мій рецепт, хоча про нього і так всі знають.
            5. На рахунок "ректи істини" - Боже упаси, не мав я на меті будь-кого тут "обздурувати". Ми ж взагалі не знайомі, тому як можна на незнайомих людей ставити штампи? Дивні Ви..
    • [ Re: хавчик ] відповів(-ла) duda 04:24:55 28/06/2011
      тихенько наспівую оду мівінці...
      • [ Re: Re: хавчик ] відповів(-ла) dUmka 22:24:59 28/06/2011
        Вівсянка теж класна штука. Пасує і з згущогкою і з медом, а також з сіллю, часником цибулею і шкварками. Приправи в поході - саме то, особливо базилік, орегано, етс


до початку форуму ::: список форумів :::
перейти в


 


Пошук



 
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::