стрибнути на головну сторінку  
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::
Українські Карпати
РЕГІОН 
ТОПОГРАФІЯ 
ГІДРОГРАФІЯ 
КЛІМАТ 
ФЛОРА 
ФАУНА 
ОХОРОНА ПРИРОДИ 
ПРО КРАЙ 
Карпати туристські
МАТЕРІАЛИ 
ТРАНСПОРТ 
КАРТИ 
СПОРЯДЖЕННЯ 
МАРШРУТИ 
РЕПОРТАЖІ 
ВИПАДКИ 
ВІДПОЧИНОК 
ПОГОДА 
РІЗНЕ 
Друзі та партнери


   ::: ГОЛОВНА /
 
>>> ФОРУМИ > "Походи"   
 
Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах, які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення: невідповідні тематиці форуму чи сайту, рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику, будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
     нові повідомлення:  - свіжіші за дві доби;  - одну добу;  - 6 годин
      - старе повідомлення.


до початку форуму ::: список форумів ::: перейти в

[ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ] повідовив(-ла) Alex
Текст повідомлення: Я не ботанік, але це діло люблю (не ботаніку). Скажу таке:
1) в спирту почувається добре майже все, бо все що в воді розчиняється, то і в спирті, але не навпаки. Звідси
2) якщо настойку робите на спирті, при розведенні водою пів-на-пів вона помутніє і втратить колір. Тому
а) пити чисті спиртові настойки
б) додавати їх в чай
в) настоювати на горілці (краще на 30-60% спирті), непогано також на самогонярі
3) концентрація спирту у випадку 2в визначається емпірично, шляхом безпосереднього тестування смакових і органолептичних якостей. Ні в якому разі не зважайте на покази спиртометра, все робиться на око, бо спирту/води можна завжди долити;
4) основне, мабуть: що до спирту додавати. Беріть будь-яку книжку типу "Лікарські трави" і тоді вже експериментуйте, бо як відомо co za bardzo to nie zdrowo, а можна навіть собі серце або печінку посадити (сумніваюся, що аудиторія буде вживати настоянки по чайній ложці три рази на день).
Для прикладу - речовини, що містяться в наперстянках (в нас ця рослина теж є) - одні із найсильніших серцевих ліків, передозування смертельне без жартів.
Конкретно по травам казати не буду, то все є в книжках. Ефіроолійні (м’ята, меліса і.т.п. можна брати без застережень) і дуже не зле вони поєднуються з медом.
Взагалі, раджу перед тим, як дерти з корінням червонокнижні види, спробувати щось звикле - медовуху, вишняк, м’яту з медом, той самий перстач, перцівку (але перець додавайте самі), горіхівку тощо.
В будь-якому випадку ви переконаєтесь, що власноручно зроблений напій (якщо маєте де звичайно спирт якісний взяти) - це смачніше, дешевше і безпечніше ніж магазинна горілка.
На здоров’я.
Все спілкування на дану тему
  1. <<< до початку теми <<<
    [ Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ТЕПЕР Я ЗНАЮ... ]
    додав(-ла) Alex [guest] 16:53:31 20/02/2005
    Я не ботанік, але це діло люблю (не ботаніку). Скажу таке:
    1) в спирту почувається добре майже все, бо все що в воді розчиняється, то і в спирті, але не навпаки. Звідси
    2) якщо настойку робите на спирті, при розведенні водою пів-на-пів вона помутніє і втратить колір. Тому
    а) пити чисті спиртові настойки
    б) додавати їх в чай
    в) настоювати на горілці (краще на 30-60% спирті), непогано також на самогонярі
    3) концентрація спирту у випадку 2в визначається емпірично, шляхом безпосереднього тестування смакових і органолептичних якостей. Ні в якому разі не зважайте на покази спиртометра, все робиться на око, бо спирту/води можна завжди долити;
    4) основне, мабуть: що до спирту додавати. Беріть будь-яку книжку типу "Лікарські трави" і тоді вже експериментуйте, бо як відомо co za bardzo to nie zdrowo, а можна навіть собі серце або печінку посадити (сумніваюся, що аудиторія буде вживати настоянки по чайній ложці три рази на день).
    Для прикладу - речовини, що містяться в наперстянках (в нас ця рослина теж є) - одні із найсильніших серцевих ліків, передозування смертельне без жартів.
    Конкретно по травам казати не буду, то все є в книжках. Ефіроолійні (м’ята, меліса і.т.п. можна брати без застережень) і дуже не зле вони поєднуються з медом.
    Взагалі, раджу перед тим, як дерти з корінням червонокнижні види, спробувати щось звикле - медовуху, вишняк, м’яту з медом, той самий перстач, перцівку (але перець додавайте самі), горіхівку тощо.
    В будь-якому випадку ви переконаєтесь, що власноручно зроблений напій (якщо маєте де звичайно спирт якісний взяти) - це смачніше, дешевше і безпечніше ніж магазинна горілка.
    На здоров’я.


до початку форуму ::: список форумів ::: перейти в


 


Пошук



 
 ::: головна сторінка ::: форуми ::: мапа сайту ::: статистика ::: відпочинок :::