Увага! Старайтеся розміщувати свої повідомлення у форумах,
які співпадають за тематикою (не розміщайте, наприклад, оголошення
про купівлю-продаж у загальному форумі). Повідомлення:
невідповідні тематиці форуму чи сайту,
рекламно/комерційні, образливого змісту, які містять ненормативну лексику,
будуть витиратися адміністратором без обговорення.
Умовні позначення:
нові повідомлення: - свіжіші за дві доби; - одну добу; - 6 годин
- старе повідомлення.
[ Re: Re: Re: Колиба під Смотричем ] повідовив(-ла) - Текст повідомлення: http://www.tourclub.com.ua/inf o/articles/karpaty/syr.htm Все спілкування на дану тему
<<< до початку теми <<< [ Re: Re: Re: Колиба під Смотричем ]додав(-ла)Igor Melika12:15:47 22/10/2009 http://www.tourclub.com.ua/inf o/articles/karpaty/syr.htm
[ Re: Re: Re: Re: Re: Колиба під Смотричем ]відповів(-ла)wolods@gmail.com23:36:38 05/11/2009 Деякі уточнення щодо полонинських продуктів. Будз, вурду і жентицю (маслянку) одержують шляхом зброджування молока з допомогою ґлеґу - висушеного ферменту із жолудка теляти-сосунка. Будз - сир від першого зброджування, вурда - від повторного зброджування жентиці з добавкою молока.Жентиця чи після будза -"солодка"-, чи після вурди - "кисла" - прекрасно гамує спрагу.Якщо вурду підвішують у ряднині, то після стікання жентиці вона має вигляд суцільної желеподібної драглистої маси маси білого кольору, дуже приємного солодкуватого смаку.Вона практично безжирна і має великий вміст білка казеїну.Будз на вигляд жовтуватий, особливо овечий, має великий вміст жиру і дуже калорійний - "ситний". Для кращого зберігання будз підкопчують.Але і в сирому і в копченому виді він все одно будз.